Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

5ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής Cadipietra Valle Aurina στο Τιρόλο της Ιταλίας


'Palingenesis' 2014
Κορμός  Πεύκης, διαστάσεις 220 x 60 x 60 εκ

Το έργο ‘Παλιγγενεσία’ εντάσσεται μέσα στο γενικό θέμα του  συμποσίου γλυπτικής ‘’ Η φύση – ο κήπος μας’’.
Ο φιλοσοφικός όρος Παλιγγενεσία δείχνει τη συνεχόμενη διαδοχή των γεγονότων με την ίδια σειρά και τάξη από τη γέννηση στο θάνατο και πάλι απ' την αρχή (πάλιν γένεσις), χαρακτηρίζοντας την αέναη αναβίωση του σύμπαντος.
 
Έτσι  αυτό το δέντρο που μεγάλωσε και έδωσε καρπούς, τώρα προσφέρεται για τη δημιουργία ενός αγάλματος. Ξαναγεννιέται με τέχνη για να αρχίσει και  πάλι μια νέα  ζωή τοποθετημένο   μέσα στο φυσικό περιβάλλον στα μονοπάτια του ήλιου της κοιλάδας Aurina στο Νότιο Τιρόλο της Ιταλίας.


Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής
Cadipietra, Valle Aurina Italia
7 - 11 Ιουλίου 2014
Tourist association A H R N T A L Valley


Συμμετοχή του Φάνη Ραχούτη 
στο 5ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής στη Cadipietra, Valle Aurina στο Τιρόλο της Ιταλίας, μεταξύ 10 επιλεγμένων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο  

Η Valle Aurina  θεωρείται μία από τις πιο παρθένες κοιλάδες των Άλπεων. Την περιβάλλουν περισσότερα  από  80 βουνά που  υπερβαίνουν  τις τρεις χιλιάδες μέτρα και έχει διατηρήσει  τα ήθη και τα έθιμα των ορεσίβιων πληθυσμών, αναπτύσσοντας παράλληλα  τον χειμερινό τουρισμό χάρη στο  χιονοδρομικό της κέντρο Monte Chiusetta.

Η ξυλογλυπτική, αποτελεί παράδοση με πανάρχαιες ρίζες στο Νότιο Τιρόλο και περιοχές όπως η Val Gardena έχουν κάνει αυτή την τέχνη σήμα κατατεθέν σε παγκόσμιο επίπεδο, παράγοντας μοναδικά έργα που εξάγονται και αναγνωρίζονται σχεδόν παντού .

Φτάνοντας κάποιος  στο  Cadipietra, νομίζει ότι βρίσκεται σε ένα εντυπωσιακό καλλιτεχνικό εργαστήριο, όπου οι πιο ταλαντούχοι  γλύπτες  στον κόσμο, απελευθερώνουν στη φαντασία τους για να δημιουργήσουν πραγματικά έργα  τέχνης στο ξύλο.


Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

Fanis Rachoutis (Greece-Suisse),
Ha Dongki (South Korea),
Enzo Capozza (Italy),
Maria Cukier (PolandSpain),
Neli Hristova (Bulgaria),
Patrizio Zona (Italy),
Nicola Cozzio (Italy),
Josef Briechle (Germany),
Bettino Francini (Italy),
Klaus Max Schlegel (Germany),

δημιούργησαν έργα μεγάλων διαστάσεων, με θέμα "Η φύση – ο κήπος μας", σμιλεύοντας σε ανοιχτό χώρο, υπό το βλέμμα των θεατών.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου